Eventyret på Senja

Senja

La oss ta deg med på et eventyr.
Langt mot nord, og langt mot vest finnes en øy. En øy så stor at selv troll kaller den sitt hjem. Ryktene om denne eventyrøya i havgapet hadde spredd seg. Til alle verdens krik og kroker. Turistene strømmet til, og det ble klarere og klarere for trollene at Senja trengte en vokter. På trollforsamlingen var viljen til å ta på seg rollen som Senjas vokter liten. De visste alle skjebnen til troll som så dagslys. En tapper sjel (og hans kjærring) sto dog frem. Senjatrollet og kjærringa tok sin plass langs Nasjonal Turistveg, som eventyrøyas vokter. Alt var vel og bra, og busslassene og bobilene strømmet til, med en klar advarsel om at det var trollenes øy. Helt til det en våryr mars morgen skjedde noe forferdelig.
For første gang i Troms og Finnmarks historie tittet solen frem. Senjatrollet og kjerringa rakk ikke en gang å søke dekning før de første solstrålene glapp gjennom skyene, og vipps så var Senjatrollet og kjærringa blitt til stein. Med et brak sprakk de, og borte ble de. Ryktene skal ha det til at knitringen av stein som sprakk hørtes ut som flammer i treverk, men dette er ikke mer enn rykter.
Nå kan dette eventyret bli ditt.

Prisantydning: 8 500 000,-
Bruttoareal: 616m²
Tomteareal: 5 547m²
Byggear: 1985 og 1989

Se full beskrivelse

Eiendom

Trollveien 4 - 6, 9385 Skaland

Beskrivelse og beliggenhet

Eiendommene ligger på Finnsæter på Senja. Senja er Norges nest største øy og ligger i Troms fylke. Øyen er meget naturskjønn og er en yndet turistdestinasjon. Turiststrømmen til øya øker stadig, og mange mener Senja etter hvert vil utvikle seg til en like sterk merkevare som Lofoten har opparbeidet seg internasjonalt.
Det er vedtatt at fergeforbindelsen mellom Botnhamn og Brensholmen får helårsdrift. Det blir bygd større fergeleie og satt inn en større ferge. Dette vil ha stor betydning for den økende vinterturismen i Tromsø, som også vil berøre Senja. Nasjonal turistveg går rett forbi Senjatrollet-parken, og de har også etablert en stor parkeringsplass med tømmestasjon for bobiler og busser ved anlegget. I nærheten har det nyetablerte og moderne turistanlegget Hamn i Senja har hatt en eksplosiv utvikling ved salg av leiligheter og hyttetomter.

Beliggende langs Nasjonal turistveg finner du Hulder - og Trollparken, som frem til 2019 var hjem for det verdenskjente "Senjatrollet". Salgsobjektet består av 3 eiendommer: En næringsdel med fornøyelsespark, en bolig og tomten der "Senjatrollet" sto. Ved siden av eiendommene er det opparbeidet en stor parkeringsplass/campingplass, som gjør området til et naturlig stoppested for tilreisende.

Huldherheimen/Kafè består av 5 salonger av variert størrelse, 2 stk WC, butikk med mat- og suvernirsalg, kjølerom og arbeidsrom. Det er kapasitet til 120 gjester og salget inkluderer alt av innbo og dekketøy. I 2. etasje er det et stort atelier innredet som stue med sovealkove. Møblement medfølger. Utover dette er det to lagerrom, gang, og garasje med elektrisk styrt port.

Privatboligen er bygget i 1985 (BTA 185 kvm, P-rom 168 kvm) og består av vindfang, gang, bad, vaskerom, kjøkken, hall, stue, spisestue og 3 soverom. I tillegg er det bod. Boligen holder en karakteristisk stil og inkluderer hvitevarer, safe, steam- og massasjedusj, boblebadekar og bibliotek. Peis i stue, spisestue, kjøkken og på terrasse. Terrasse er bygd i 2007 og har gassdreven badestamp med overbygg og renseanlegg. Det er også vinterisolert lysthus med inventar oppført i 2013.

Tomten der "Senjatrollet" sto er på 3 596,5 kvm og er opparbeidet med vei, vann og avløp. Tomten er forøvrig ryddet etter brannen i 2019, og har et stort utviklingspotensial.

Det foreligger et driftselskap med diverse løsøregjenstander. Det vil være anledning til å kjøpe aksjene i driftselskapet eller kjøpe ut løsøregjenstandene privat. Dette gjøres i så fall gjennom en egen avtale. Tilhørende driftselskapet er det:

- Fritidsbåt (Quick Silver 470 cruicer, 2007 mod med Evinrude E-Tec 50 HK).

- Traktor Zetor 9742 1996 mod, med stor skuffel og fres.

- Arbeidsbil Ford 2600, transit Connect 2003 mod.

- Bilhenger Tysse 1140, 2015 mod.

- Båthenger.

Hulder- og trollparken har i flere tiår vært en folkekjær turistdestinasjon på Senja. I takt med økningen av turisme rettet mot Senja, har trafikken i parken økt, det er modent for at det kommer inn nye krefter som kan ta eventyret til nye høyder.

Eiendomstype og eierform

Kombinasjonseiendom bestående av butikk og café-del, ubebygget tomt, og en enebolig.

Byggeår

Enebolig: 1985

Hulderheimen: 1989

Matrikkel

Gnr. 316 bnr. 31 i Senja kommune

Gnr. 316 bnr. 30 i Senja kommune

Gnr. 316 bnr. 36 i Senja kommune

Verditakst

Trollveien 6 - Hulderheimen: 6 000 000

Trollveien 4 - enebolig: 2 900 000

Trollveien 8 - tomt: 900 000

Takstene fås ved henvendelse til meglerforetaket.

Begrenset informasjon

Annonsen er bare et utdrag av relevant informasjon for kjøpsbetraktninger. Komplett salgsoppgave kan fås ved henvendelse til megler.

Kontakt:

Bestill prospekt

Bli kontaktet

Jeg ønsker å bli kontaktet på: